Westerveld beschikt over een moderne, sfeervolle rouwkamer. 
Hier kunnen familie en nabestaanden onder begeleiding van een medewerker afscheid nemen. De bezoektijden vinden plaats in overleg. 

Villa Westerveld
Op Begraafplaats & Crematorium Westerveld ligt ook de monumentale Villa Westerveld uit 1866. In deze oudste villa van de gemeente Velsen zijn op de begane grond twee intieme, sfeervolle rouw- en opbaarkamers: de Mimosasuite en de kleinere Lavendelsuite.

Familie en nabestaanden kunnen er op hun eigen manier en in hun eigen tempo afscheid nemen van de overledene. Er kan een wake plaatsvinden of een condoleance in kleine kring.

Koffie, thee als ook frisdrank staan tot uw beschikking.

De kamers in de Villa hebben een eigen ingang en zijn gedurende de verhuurde periode exclusief voor u toegankelijk, 24 uur per dag, zeven dagen per week, met een persoonlijke elektronische sleutel. Zo bieden de kamers optimale privacy en kunt u in alle rust bij uw geliefde overledene zijn.

Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden die de opbaar-kamers bieden.

Over Crematorium Driehuis

Crematorium Driehuis

Het is niet alleen de historie die het crematorium in Driehuis bijzonder maakt, maar ook het prachtige gedenkpark en de stijlvolle ruimtes. Bij de ingang van het crematorium in Driehuis zijn de familiekamers en ontvangstkamers. In een van deze vriendelijk ingerichte kamers kan de familie samenkomen en zich voorbereiden op het afscheid. Intussen kunnen de belangstellenden in de andere ruimte alvast elkaar ontmoeten en het condoleanceregister tekenen. De plechtigheid vindt aan de andere kant van het park plaats, waar een kleine wandeling voor nodig is. Bij slecht weer worden hiervoor paraplu’s uitgedeeld en vervoer verzorgd voor degenen die slecht ter been zijn.


Monumentaal gedenken in crematorium Driehuis

Het crematorium in Driehuis ligt op een uitgestrekt, heuvelachtige terrein met heel veel groen. Dit draagt bij aan de unieke, rustgevende sfeer. Voor crematies zijn er twee aula’s beschikbaar: de oudste, monumentale aula, de Marius Poelzaal, is in Art Decostijl ingericht en geeft ruimte aan ongeveer 60 mensen, een orgel en een vleugel staan tot uw beschikking. Die zijn er ook in de grootste aula, de Dudokzaal. Deze zaal ligt nog ietsje verder dan de Marius Poelzaal, bovenop een heuvel. De wandeling ernaartoe is erg mooi. Uiteraard is er vervoer voor degenen die wat minder goed ter been zijn. Hier is plaats voor 170 belangstellenden. Vanuit de stijlvolle, lichte ruimte van het crematorium in Driehuis heeft u zicht op de eeuwenoude bomen van het park.


Moderne faciliteiten voor een crematie in crematorium Driehuis

Ook al geeft de bijzondere sfeer bij het crematorium in Driehuis misschien de indruk dat u terug in de tijd gaat, het crematorium in Driehuis beschikt uiteraard over hedendaagse faciliteiten. Zo zijn ook de mogelijkheden voor het afspelen van muziek of beeld beslist van deze tijd. In overleg met uw uitvaartbegeleider kunt u het uiterlijk 24 uur voor de plechtigheid aanleveren op cd, dvd, of mp3. Voor het moment na de plechtigheid kunt u in het crematorium in Driehuis kiezen uit meerdere ruimtes. Bijvoorbeeld de kleinere Dennenzaal, waar de lichtinval erg mooi is, of de Kastanjezaal met een sfeervolle haard, de Lindenzaal met zijn hoge plafond en bijzondere verlichting. Elke zaal heeft zijn eigen sfeer. Bekijk gerust onze pakketten zodat u vooraf weet wat inbegrepen is en wat niet.